Saturday, 25 February 2012

berjenis - jenis manusia...

I abstruse, sometimes some people akan terus mempercayai kata2 atau fitnah yg ditaburkan tanpa researching, maybe cara org yg memfitnah itu menyakinkan, tp seharusnya mengingatkan kte tak perlu terus mempercayai kata2 sesetengah org.. But some people adakalanya tidak jujur yee walaupun dgn diri sendiri dan juga org lain, berkata org tp last die rapat dgn org tu... yeaah aku bukan lah org yg senang utk membuang org lain, dan bukan lah seorg yg akan terus mempecayai kata org lain maybe selidik dulu.. but sometimes kte seharusnya mempercayai diri kte dulu baru org lain.. dan juga pilih lah kawan yg berada di waktu sedih dan juga gembira, bukan yg meninggalkan kte diwaktu kte sedih... 


so beat your problems,
and move forward... 





Wednesday, 15 February 2012

Hidup

Alhamdulilah, setelah berehat lebih dari 4 bulan untuk tenangkan diri.. apa yang aku dpt adalah berpikiran lebih positive dari dulu, tapi still diri aku yg dulu.. plzzz don't stress2 again... since open the new book in my life, don't give up2 lagi.. pandang ke hadapan, peduli apa yg mereka katakan... Senyap kan diri sementara bkn untuk menjauhkan diri dari org lain, tp ingin memberi ruang kpd diri yg hilang arah..  mungkin kesalahan yg berlaku waktu lepas adalah pengajaran buat aku utk berubah dari masa ke masa.. yup walaupun dah berbulan tp aku tetap rindukan kenangan lama.. i hope i will succeed in the future no matter what obtacles will hit....