Sunday, 31 July 2011

aku yang rindu...

apabila saya pejam mata, banyak kenangan yang saya simpan tak akan saya lupa sampai bila_bila..
menjelmanya bulan puasa, amat dinantikan oleh umat islam, alhamdulilah saya masih lagi menghirup udara segar untuk menjalani ibadah puasa.. dulu berpuasa dengan kawan_kawan yang saya sayang, dengan kakak_kakak yang saya kasihi hormati, dengan adik_adik yang saya cintai, tapi kini hanya tinggal kenangan manis... dulu kita bersahur bersama_sama, menyediakan makanan utk bersahur bersama, berpuasa bersama, berbuka bersama.. hurmm sekarang hanya tinggal kenangan... sekarang saya berharap puasa kali ini dapat membuka hati mereka untuk bermaafan... saya sentiasa doakan untuk mereka... apabila saya memejam mata, saya berharap hati mereka terbuka kembali.. sebab saya sayang mereka lebih dari hati saya... semoga kita berjumpa lagi dibulan ramadhan lagi... rindu mereka ...        sebab byk tolong saya, dan thank jgk sebab cipta kenangan bersama.. bye semoga kita berjumpa lagi..

Thursday, 28 July 2011

Maddi Jane tangga pertama...



Kalau dinegara kita Malaysia, yang terkenal dengan laman Youtube ialah Yuna dan Ana Rafalli tapi di negara Barat pula terkenal dengan Maddi Jane dan Alyssa Bernal... 
Biodata Maddi Jane..
Gadis muda ini mempunyai suara yang lunak, dapat memukaukan siapa sahaja yang mendengar dia menyanyi.. Terkenal kerana menyanyikan lagu_lagu dari artis terkenal.. Gadis Comel ini juga telah berjaya merakus 23,409,092 juta penonton menonton laman youtube dalam masa 3 bulan..
Umur: 12 tahun..
Tempat Lahir: chicago Illinois..
Offcial: Menyanyikan lagu artis, antara lagu yang dinyanyikan (Price Tag - Jessie J, Just The Way You Are - Bruno Mars, Rolling in The Deep - Adele, Jar Of Hearts - Christina Perri dan banyak lagi) di Youtube. Boleh melayari laman web Maddi Jane ..  


Alyssa Bernal di tangga ke dua...
mempunyai mirip muka seperti Vaneesa Hugson ini, mempunyai suara yang sedap dan lantang, bermula dengan laman Youtube dan kini mempunyai lagu sendiri iaitu Never Woulde dan yang terbaru Cali, cali, cali , pandai memetik giter dengan merdu sekali, dengan alunan suara yang memukau.. memiliki muka yang cantik dan menawan.. laman facebook Alyssa Bernal
Biodata Alyssa Bernal
Nama: Alyssa Brianne Bernal 
Berasal: San Antonio, Texas
tarikh lahir: December 22, 1989

video dari Maddi Jane..antara Lagu febret fara.
video dari Alyssa Bernal
                                                                        (sumber google and Youtube)

Kekecewaan

Siapa tak rindu, selama 3 tahun duduk situ, dari ostel belakang ke ostel depan... hurmmm, kenangan yg ada suka duka, gelak ketawa, sedih, menangis, kecewa, marah semua ada.. dari bilik belakang kakak_kakak yg sayang kan aku, aku rindu sangat, ketawa bersama_sama, masak sardin, beli lauk sama_sama makan dekat kedai, pergi giant sama_sama, pergi bilik kakak lain, kacau diorang, dah akhirnya bergaduh masing_masing ego.. sama_sama pindah bilik, tp skrg semua dah tak ada.. aku akan nangis jika kakak aku pindah, sebab aku tahu itu adalah perpisahan terakhir, ye aku kuat menangis, aku nangis sebab aku rindu akan rindu kan diorg, rindu kakak_kakak yg aku sayang, aku terpencil, aku tak pandai mcm diorg, digree dan dip, dan aku cuma sijil.. hurmmm 
hostel baru___ utk membina hidup baru, bersama kawan_kawan yg aku kenal dan aku sayang, kte berkaroke, kte tgk wayang sama_sama, kte makan bersama, sahur kte masak bersama_sama, hidup seperti keluarga adik dan kakak_kakak.. Datang penghuni bilik yg baru, menambahkan kegembiraan dlm hidup, kacau_kacau, sedih bersama, gembira pun bersama, mandi pun bersama, solat berebut_rebut bilik air, tido sama_sama.. bercuti bersama_sama.. tapi sekarang cuma tinggal kenangan yg aku simpan, kesedihan yg perit,   perpecahan kawan, kte dah tak macam dulu lagi, sekarang kte seperti tak kenal satu sama lain, yg dulu bilik kte paling kuat bunyi, gelak bersama, usik mengusik, pergi basuh pinggan pun sama_sama... tak akan makan klu x cukup ahli keluarga.... apa jadi sekarang... kekecewaan, keegoaan, kepedihan, kemarahan, salah faham... sekarang diam adalah lebih baik dari berkata_kata.. aku yg mengharap dipengakhiran ini adalah kegembiraan bukan kesedihan...

Monday, 25 July 2011

soalan...

lama giler x update blog.. cos x de pape cerita nak taip.. aihh, now baru lepas abis belajar, >>smbg study bila<< hehe ntah lah, insyaallah klu ade rezeki tahun dpn, >>ostel yg sama<< urmmm rasa mcm x nk, disebabkan bilik tuh lah perpecahan kawan, lg duduk bilik tu lg byk berfikir, kenangan dulu dah x nk ingat balik, now fara dah open the new book..>>duduk rumah watpe<< hehehe makan tido, makan tido kekeke, tp dah berubah, now diet, dan LONDON WEIGTH MANAGEMENT huh dah jd sebahagian dlm hidupku, kekeke setelah lama memujuk ayah akhirnya ayah sponsor.. alhamdulilah.. >>tak keje ke<< yes aritu dah hampir keje, (tesco) maybe x de rezeki, cos atok sakit, melawat dia, >>atok<< Allah lebih sygkan dia, akhirnya atok pergi tinggal kan kami, nangis, sedih walaupun x rapat dgn atok tapi fara sayang sgt dkt atok, waktu kecik_kecik dulu atok yg jaga, bawak jalan_jalan g titiwangsa, zoo negara, hurmmm sejak pindah rawang dah x rapat dgn atok, rumah dah jauh, rumah atok dkt keramat, huh now tinggal kenangan je rumah tu.. kenangan manis waktu kecik lah bersama dgn atok.. nak nangis plak, tp kte harus redha dgn takdir.. skrg rumah dkt keramat dah kosong opah ade di rumah, tp bulan puasa nnt die nak balik kampung, hurmm, >>macam mane dgn rumah di keramat<< rumah tu nnt akan dirobohkan buat kondo, sebelum atok meninggal rumah tu atok nak jual tp ayah beli, jadi rumah tu ayah punya.. kekeke tanya sendiri jawab sendiri.. gilor... 

::::says; penat giler, esok making the krim puff and chicken chop.. yeahhh... kawin masal hari rabu abis, x akan ku ketinggalan::::

~~that me~~

saya bukan x pandai masak.. saya yg x nk tunjuk.. ckp je ape, nasi minyak, nasi beriani, nasi arab, nasi dagang, chicken chop, pasta bolognese, cambonara, o'rio, tom yam, gulai tempoyak, kari, masak merah, ayam bbq, satay, nasi lemak, lagilah nasi putih MEMANG saya pandai masak.. jgn cuba tunjuk pandai sbb saya lebih pakar dari awak... kuih raya dan kek saya MEMANG pandai buat, chipmore yes i can do.. saya x belagak tapi awak yg belagak mcm saya tak tahu.. saya bukan mcm awak suka menunjuk_nunjuk yg awak tu terer masak.. nak tanya resepi yg saya buat sendiri yes saya ada koleksi.. saya bukan jenis menunjuk_nunjuk tapi disebabkan awak saya geram sgt.. that alL.